Download Ubuntu 10.04 LTS!


Endelig er den næste Ubuntu LTS (Long Term Supported) udgivet i sin endelige form, og Ubuntu 10.04 LTS, også kaldet Lucid Lynx blandt venner, klar til download!

Ubuntu 10.04 LTS er en langtidsunderstøttet udgivelse, og vil være understøttet 3 på desktops og 5 år på servere. Ligeledes er der samtidigt kommet en LTS af både Xubuntu og Edubuntu, mens dagens udgivelse af familiens næstmest populære version, Kubuntu 10.04, ikke er en LTS.

Der findes en dansk guide til at installere Ubuntu 10.04 på vores forum.

Du kan få fat i Ubuntu på flere måder: Har du allerede en installation, kan du foretage en opgradering, nøjagtig ligesom når du altid opgraderer dit system. Du kan også bestille en færdigtrykt CD hos Ubuntu, som vil sende dig CD’en helt uden omkostninger, dvs de betaler både CD og porto. Du kan også selv downloade CD’en på http://ubuntu.com. Du skal nok forvente, at der i øjeblikket er et stort pres på serveren hos Ubuntu og Canonical, så har du muligheden, kan download via torrent også anbefales.
ELLER, hvis du bruger Windows, kan du hente wubi.exe, som vil installere Ubuntu på samme måde, som du plejer at installere programmer i Windows på. Når du genstarter din computer, vil du herefter få valget mellem at starte op i Ubuntu eller starte op i Windows. Se mere på Wubi’s hjemmeside.

Sidst, men ikke mindst, er du altid velkommen til at spørge om hjælp, tips eller andre gode råd i vores forum eller på vores live chat.

Gode links:

ShipIt – Gratis forsendelse af en CD
GetUbuntu – Officiel download (kan være belastet de kommende uger)
Officiel torrent – Download ISO til Ubuntu I368 Desktop som torrent

Get Involved – Liste over måder, man kan hjælpe Ubuntu på. Spørg også gerne på vores forum.

Rigtig god fornøjelse!
//Ubuntu Danmark Team


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *