Download

På denne side, kan du hente Ubuntu, samt de andre versioner af Ubuntu, der er tilgængelige. Kommer du i tvivl om noget, så spørg endelig i vores forum.

Vigtigt

Den seneste langtidsunderstøttede version er Ubuntu 24.04 LTS. ‘Understøttelse’ betyder, at Canonical udsender opdateringer til din computer, og det vil du gerne have for, at kunne få vigtige fejlrettelser ind på computeren. Fejlene der rettes er f.eks. nogle der medfører sikkerheds- og stabilitets-problemer for din computer.
Der kommer en ny udgave hvert andet år og næste version vil være 26.04. LTS udgaverne er understøttet i op til 12 år med Ubuntu Pro aktiveret.
Hvert halve år udkommer, der også en ny version, som dog er forbeholdt dem som er interesseret i de nyeste ting, disse har kun understøttelse i 9 måneder og er mere ustabile.

Hent Ubuntu

Ubuntu Desktop 24.04 LTS 64 bit

Brænding af CD/DVD & Skrivning til USB

Du kan brænde Ubuntu ud på en DVD og Minimal CD udgaven til en CD med IMGBurn, som er til Windows. Hvis du derimod vil installere Ubuntu fra en USB nøgle anbefales: Universal USB Installer, balenaEtcher eller Unetbootin. Unetbootin og balenaEtcher fungere i Windows, Mac og Linux. Hvis du brænder Ubuntu på en CD/DVD, så anbefales det, at brænde ved lav hastighed for, at undgå fejl.
USB nøgle med kommandolinjen på Linux: På en Linux computer kan du bruge kommandoen ‘dd: dd if=navnpåisofil of=/dev/sdX bs=4M; sync’ hvor sdX er din USB nøgle indsat i PC’en. Brug kommandoen ‘sudo fdisk -l’ til at finde ud af hvad sdX hedder – det er måske ‘sdc’.

Andre udgaver af Ubuntu:

Ubuntu MATE – Ubuntu med MATE skrivebordsmiljø.
Ubuntu Unity – Ubuntu med Unity skrivebordsmiljø.
Kubuntu – Ubuntu med KDE skrivebordsmiljø.
Lubuntu – Ubuntu med LXDE skrivebordsmiljø. (Mest letvægtige version af Ubuntu)
Ubuntu STUDIO – Ubuntu designet til multimedie redigering og skabelse.
Xubuntu – Ubuntu med XFCE skrivebordsmiljø.
Ubuntu Server  –  Til servere