Opsamling på UCD Århus den 9. marts


Vi havde en rigtig udbyttesrig aften til UCD Århus på hovedbiblioteket den 9. marts.

Udover os fra Ubuntu Danmark var der også deltagere fra Øjlug og Hack-Århus (århusiansk hackerspace), og det første punkt vi diskuterede, var organiseringen af UCD og vores lokale-situation.

For at gøre en lang historie kort besluttede vi at forene vores kræfter. Både organisatorisk og med hensyn til lokaler, som Hack-Århus også er på udkig efter. Vores 3 ‘organisationer’ er heller ikke de eneste, som beskæftiger sig med Fri/Open Source Software og åben teknologi i Østjylland, så tanken om at lave én fælles forening, en Open Århus eller Free Technology Østjylland eller lignende, kom bordet.

En fælles forening som fx kan varetage egne lokaler. Og som kan dække bredt og ikke kun beskæftige sig med Linux, hardware, eller andet specifikt, men som er bred nok til at kunne hjælpe alle Open Source aktiviteter i Østjylland. Dette gælder også for eksempelvis det spirende Drupal community, Android community og andre. Med én fælles forening behøver de forskellige communities ikke bruge kræfterne på organisatorisk arbejde i samme grad.

Efter en interessant diskussion af mulighederne besluttede vi, at vil mødes igen om en lille måneds tid. Vi indkalder derfor alle med interesse for Fri/Open Source software, åben teknologi og fri kultur til dette møde, så vi kan snakke forventninger, ideer, interesser og meget andet igennem. Det er ikke på dette møde vi vil stifte foreningen eller lave vedtægter og lignende. Mødet er kun indledende.

Mødet er aftalt til den 6. april kl. 19.00 i lokalerne hos Hack-Århus på Finlandsgade (se mere her)

Alle Open Source interesserede som vil hjælpe med at stable noget fælles på benene i Århus og omegn, kom den 6. april og giv din mening til kende!

Hvis man ønsker at deltage i UCD Århus’s interne kommunikation, kan man tilmelde sig vores mailingliste her: http://www.freelists.org/list/ucdaarhus


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *