Java og Flash understøttelse mangler

, , ,

Forord

Spørgsmål og kommentarer til guiden kan skrives i denne tråd i forum.
Bidragydere til denne guide

Indhold

Indledning
Java-understøttelse mangler
Flash-understøttelse mangler

Indledning

Lad være med at hente Java eller Flash fra f.eks. Youtube eller Ekstrabladet. Det virker sjældent efter hensigten, og man risikere i værste tilfælde at der opstår konflikter. Men, dette skulle disse kommandoer gerne kunne rette op på.

Som udgangspunkt behøver man kun at, læse Trin for trin guiden for at få Java og Flash til at virke på pc´en, og vi vil anbefale at man følger den guide. Hvis at man allerede har haft installeret Java, eller Flash understøttelse, og at det derefter ikke hjælper at følge Trin for trin guiden, kan man prøve at gøre som beskrevet i denne guide.

Det er vigtigt at softwarekilden er tilføjet i Ubuntu, før at man kører disse kommandoer. Hvis man ikke ved hvordan at disse kilder aktiveres, kan man læse om det i Trin for trin guiden.

Java-understøttelse mangler

Der er pt to forskellige muligheder for Java i Ubuntu. Vi anbefaler at, man først prøver løsning 1 (icedtea-7-plugin), og hvis at dette ikke virker, kan man derefter prøve løsning 2 (oracle-java8-installer).

 

Løsning 1 (icedtea-7-plugin)

Følgende løsning virker i alle udgaver af Ubuntu fra 12.04 LTS og frem!

Kopier hele den følgende kommando og kør den i Terminalen (Ctrl+Alt+t):
sudo dpkg --configure -a; sudo apt-get purge -y openjdk-6-jre; sudo apt-get purge -y openjdk-6-jre-lib; sudo apt-get purge -y openjdk-6-doc; sudo apt-get purge -y openjdk-7-jre; sudo apt-get purge -y openjdk-7-jre-lib; sudo apt-get purge -y openjdk-7-doc; sudo apt-get purge -y sun-java6-jdk; sudo apt-get purge -y sun-java6-bin; sudo apt-get purge -y sun-java6-fonts; sudo apt-get purge -y sun-java6-jre; sudo apt-get purge -y sun-java6-plugin; sudo apt-get purge -y sun-java7-jdk; sudo apt-get purge -y sun-java7-bin; sudo apt-get purge -y sun-java7-fonts; sudo apt-get purge -y sun-java7-jre; sudo apt-get purge -y sun-java7-plugin; sudo apt-get purge -y icedtea-plugin; sudo apt-get purge -y icedtea-7-plugin; sudo apt-get purge -y oracle-java7-installer; sudo apt-get purge -y oracle-java8-installer; sudo apt-get purge -y oracle-java9-installer; sudo add-apt-repository --remove ppa:webupd8team/java; sudo apt-get autoremove; sudo apt-get update -y; sudo apt-get install -y icedtea-7-plugin && sudo apt-get upgrade
Tryk ”Enter”.
Indtast din brugerkode (indtastningen er usynlig imens at man skriver den).
Tryk ”Enter”.

 

Løsning 2 (oracle-java8-installer)

Følgende løsning virker i alle udgaver af Ubuntu fra 12.04 LTS og frem!

Kopier hele den følgende kommando og kør den i Terminalen (Ctrl+Alt+t):
sudo dpkg --configure -a; sudo apt-get purge -y openjdk-6-jre; sudo apt-get purge -y openjdk-6-jre-lib; sudo apt-get purge -y openjdk-6-doc; sudo apt-get purge -y openjdk-7-jre; sudo apt-get purge -y openjdk-7-jre-lib; sudo apt-get purge -y openjdk-7-doc; sudo apt-get purge -y sun-java6-jdk; sudo apt-get purge -y sun-java6-bin; sudo apt-get purge -y sun-java6-fonts; sudo apt-get purge -y sun-java6-jre; sudo apt-get purge -y sun-java6-plugin; sudo apt-get purge -y sun-java7-jdk; sudo apt-get purge -y sun-java7-bin; sudo apt-get purge -y sun-java7-fonts; sudo apt-get purge -y sun-java7-jre; sudo apt-get purge -y sun-java7-plugin; sudo apt-get purge -y icedtea-plugin; sudo apt-get purge -y icedtea-7-plugin; sudo apt-get purge -y oracle-java7-installer; sudo apt-get purge -y oracle-java8-installer; sudo apt-get purge -y oracle-java9-installer; sudo apt-get autoremove; sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java; sudo apt-get update -y; sudo apt-get install oracle-java8-installer && sudo apt-get upgrade
Tryk ”Enter”.
Indtast din brugerkode (indtastningen er usynlig imens at man skriver den).
Tryk ”Enter”.

Installationsvinduet vil nu komme frem. Ved Installation af Java skal man bruge Højre/Venstre piletaster til at vælge, og Enter til at bekræfte installationen.

Flash-understøttelse mangler

Følgende løsning virker i alle udgaver af Ubuntu fra 12.04 LTS og frem!

Kopier hele den følgende kommando og kør den i Terminalen (Ctrl+Alt+t):
sudo apt-get purge -y flashplugin-installer; sudo apt-get purge -y flashplugin-downloader; sudo apt-get purge -y flashplugin-nonfree; sudo apt-get purge -y gnash; sudo apt-get purge -y gnash-common; sudo apt-get purge -y libflashsupport; sudo apt-get purge -y mozilla-plugin-gnash; sudo apt-get purge -y nspluginwrapper; sudo apt-get purge -y swfdec-mozilla; sudo apt-get purge -y adobe-flashplugin; sudo rm -f /usr/lib/mozilla/plugins/*flash*; sudo rm -f ~/.mozilla/plugins/*flash*so; sudo rm -f /usr/lib/firefox-addons/plugins/libflashplayer.so; sudo rm -f /usr/lib/mozilla/plugins/libflashplayer.so; sudo rm -f ~/.wine/dosdevices/c:/windows/system32/Macromed/Flash; sudo rm -f /usr/lib/chromium-browser/plugins/libflashplayer.so; sudo rm -f /usr/lib/flashplugin-installer/libflashplayer.so; sudo rm -f /usr/share/ubufox/plugins/libflashplayer.so; sudo dpkg -r --force-remove-reinstreq flashplugin-nonfree; sudo apt-get update -y; sudo apt-get install -y adobe-flashplugin; sudo ln -s /usr/lib/mozilla/plugins/flashplugin-alternative.so /usr/lib/firefox-addons/plugins/libflashplayer.so; sudo apt-get autoremove -y --force-yes && sudo apt-get upgrade
Tryk ”Enter”.
Indtast din brugerkode (indtastningen er usynlig imens at man skriver den).
Tryk ”Enter”.

Bidragydere til denne guide

Credits til : Da der er mange, som i tidens løb har bidraget til guiden, skal en tak gå til brugerne i ubuntudanmark.dk’s forum, for at have bidraget til guidens indhold. Ingen nævnt, ingen glemt.


4 svar til “Java og Flash understøttelse mangler”

 1. Thomas Avatar
  Thomas

  Mange tak det virkede . Jeg brugte løsning 1 . Igen mange tak for hjælpen 🙂

 2. Mads Avatar
  Mads

  Hej….

  Jeg har et underligt problem. Løsning 1 virker fint i Chromium men hvis jeg tilgår Danskebank kan jeg sagtens logge ind osv. Hvis jeg så skal overføre penge mangler det sidste boks hvor jeg godkender det. Jeg har så prøver løsning 2 og den virker slet ikke. Der har jeg blot en grå skærm i java boksen på f.eks javatester.org. Jeg har tjekket i Chrome:plugins at Java er aktiveret og jeg har tjekket at jeg har den nyeste Java.

  Jeg kan ikke lige se hvor jeg går galt i byen?

 3. AJenbo Avatar
  AJenbo

  Hej Mads det er et kendt problem med danske bank og Chrome

 4. Steen Avatar
  Steen

  Første løsning virker fint

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *