Referat af irc-møde 26. marts 2012

, , ,

1. mødedeltagere

 • laoshi (flemming christensen, 63 år, Vejle, forumredaktør)
 • nicky441 (Nicky Thomassen, forumadmin.)
 • sbc (Søren Caspersen, 30 år, København, formand for foreningen)
 • wangerin (Henning Wangerin, formand for AlsLUG, Sønderborg)
 • SLayeRDK (Kim R. Hansen, 45 år, bruger)
 • KFJ1972 (forumbruger)
 • Blfriis (Brian Friis, Randers)
 • sound-sony (Michael Jensen, København)
 • OZ8AAZ
 • AJenbo (Anders Jenbo, København, p.t. Florida, forumadmin.)
 • SorenM

2. Valg af ordstyrer og referent
sbc valgt som ordstyrer, laoshi som referent

3. Godkendelse af referat fra sidste møde
Referatet blev godkendt.

4. Siden sidst
Nicky441 og laoshi orienterede om Forum:

 • Vi har nu fået ArtificialIntelligence ind som redaktør, så vi nu er oppe på den styrke (4 red.) som vi mener er optimal.Og AI har jo erfaringer fra det internationale forum.
 • Der er tilføjet et tag til forummet så der kan vises video i indlæggene (Se https://ubuntudanmark.dk/forum/viewtopic.php?f=1&t=15853).
 • sbc har fået rettigheder til at skrive meddelelser som bekendtgørelser på Forum.
 • Man kan nu logge direkte ind på irc-mødet fra https://ubuntudanmark.dk/forum/viewtopic.php?f=24&t=15823#p104289 – uden at kende til chat-programmer.
 • Statistik: 14.380 unikke besøgende de sidste 30 dage (~700 unikke besøg om dagen), som hver især i gennemsnit har set på 3,62 sider pr. besøg. I alt har 21.768 besøgt siden. Cirka 225 medlemmer har været aktive den sidste måned, og ved næste møde håber vi på at kunne levere statistikker omkring tråde, indlæg og nye medlemmer. Næsten 70% (15.600) af de besøgende er blevet viderestillet af Googles søgemaskine, og stort set resten (3.800) tilgår siden direkte. 40 besøgende er ankommet fra Facebook, så hvis vi gerne vil reklamere, så ville en mere aktiv Facebook-side nok have stort potentiale.
 • Fra næste møde vil vi kunne lave sammenligninger på antal besøg, nye indlæg, nye brugere osv.
 • sound-sony rejste tvivl om antallet af unikke besøgende – det undersøges nærmere om det kan være rigtigt.
 • Hjemmeside og forum var nede i nogle timer d. 24.03 pga problemer hos udbyderen.

Facebook: sbc arbejder med siden og håber i påsken at få ændret profilen til Timeline, og få sat det lidt grafisk lækkert op. Hjælp modtages gerne.

AlsLUG: wangerin fortæller: installfest hver måned skiftevis i Sønderborg og Aabenraa, og linuxaftener 1-2 uger efter. Med generelt pænt fremmøde. Der er en del gæster med gamle maskiner, som ikke er glade for Unity. Er her begyndt at bruge lubuntu som alternativ.

Randers: Blfriis orienterer: Man arbejder stadig på at få et arrangement i gang med Randers bibliotek release party / linux… og vi har gang i en Linux Randers side da flere er kommet og spurgt om de var velkomne med andre linux distro.

sbc: Hvis der er noget foreningen kan gøre for at hjælpe jer (økonomisk eller andet) så sig til!
laoshi: hvis nogen skal bruge ubuntu-cd’er bedes de give besked.

5. Release party 12.04
Sønderborg: Vil fremstille flyers til uddeling en uges tid før installfesterne i maj og juni. Muligvis udvidet med lidt foredrag. Muligvis også en ekstra installfest
København: Man gør som tidligere mødes på en bar kort før release og drikker en enkelt øl eller sodavand for at fejre.
SorenM rejste spm. om annoncering af de forskellige release parties. AlsLUG bruger google-kalender, men Randers-arrangementerne er i Forum. Wangerin opfordrer til at alle bruger kalenderen, da mange kigger i den.
Der er nu oprettet en tråd i Forum, hvor aktiviteterne i forb. med release kan meldes ind: https://ubuntudanmark.dk/forum/viewtopic.php?f=16&t=15862
Forhåbentligt kan den nye Open Soruce DK kalender (hvad den end kommer til at hedde) blive nyttig. Måske skal vi nedsætte en gruppe til at holde styr på at alle ting bliver opreklameret alle steder?
laoshi efterlyser datoer, steder og links og allerhelst også billeder fra aktiviteter – skal bruges til månedsrapporterne på loco.ubuntu.com – prøver selv at følge med, men modtager gerne oplysninger direkte fra arrangørerne.
De officielle cd’er til 12.04 forventes at komme medio maj. wangerin regner med at kunne brænde cd’er og printe labels så det ser fornuftigt ud til uddeling. Ubuntudanmark kan få dem printet til kostpris.

6. Præ-installeret Ubuntu på Fønix-computere
Ajenbo har fået overtalt sin arbejdsplads til at tilbyde Ubuntu som præinstalleret styresystem på ligefod med Windows for de maskiner de selv fremstiller. http://www.fcomputer.dk/computer/konfigurerbar-pc/ Det vil være gratis gratis at vælge Ubuntu til gengæld skal de sørge for CD’er til de maskiner der bliver solgt. Der er både en afdeling i århus og københavn. Vi støtter initiativet og håber at også andre forhandlere vil komme med på den ide.

7. Hvordan får vi sparket gang i foreningen?
Der har været dalende aktivitet – næsten intet på mailinglisten, ringe deltagelse på møder, århus-afdelingen nedlagt og ingen ubuntu-cafe i kbh. Det ser ud som om det stort set er forum og randers og alslug der kører nogenlunde stabilt. Hvad kan vi gøre anderledes? Kan fb-aktiviteter udvides, eller g+? og er der nogen som vil gøre det? og kan vi arrangere mere irl?
Det kræver folk som kan tage sig af det. AlsLUG har gode erfaringer med irl-aktiviteter som tiltrækker ikke-nørder som er blevet trætte af Windows.
Diskussion af fb og g+ som portaler for nyheder, små guides o.l. som en bro til irl-aktiviteter og til Forum.
sbc regner med at få tid til at gøre mere ved fb, g+ og twitter inden for et par måneder.

8. Evt
Generalforsamling holdes 15. april, se https://ubuntudanmark.dk/forum/viewtopic.php?f=24&t=15823. Inden den tid skal kandidater til bestyrelsesposterne melde sig!
Næste irc-møde bliver mandag 30.4 kl. 20 på #ubuntu-dk-moede

Mødelog: http://irclogs.ubuntu.com/2012/03/26/%23ubuntu-dk-moede.txt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *