Liste over Windowsord

Tilføj/fjern programmer

Brug ProgrammerUbuntu Softwarecenter for at installere programmer fra Ubuntu's software bibliotek, eller til at fjerne eksisterende programmer fra din computer. Brug SystemAdministrationSynaptic - pakkehåndtering til mere avancerede opgaver.

Kontrolpanel

Indstillinger der påvirker alle der bruger Ubuntu på denne computer, findes under menuen SystemAdministration. Indstillinger, som kun påvirker dig kan tilgås fra SystemIndstillinger.

Explorer

Start med at vælge et punkt fra menuen Steder, for at håndtere filer og mapper på din computer.

Foretrukne

Brug Steder for nem adgang til almindeligt anvendte mapper. Firefox har Bogmærker, som svarer til favoritter i Internet Explorer.

Internet Explorer

Du kan bruge Firefox til at søge på nettet og besøge hjemmesider: ProgrammerInternetFirefox Web Browser.

Log ud

Klik på Brugerskift i øverste højre hjørne af skærmen og derefter på Log ud..., for at lukke alle dine programmer og efterlade computeren klar til at en anden person logge ind.

Denne computer

Tilsvarende emner til dem i vinduet Denne computer, findes forskellige steder i Ubuntu.

• For at se diske og lagerenheder der er tilsluttet til computeren, skal du vælge StederMaskine.

• Kontrolpanel

• Printer og fax

Dokumenter

Inde i din hjemmemappe (StederHjemmemappe), kan du arrangere dokumenter og andre filer, i de mapper du ønsker mapper.

Printer og fax

Åbn SystemAdministrationUdskrivning for at konfigurere printere.

Se Brug af fax for opsætning af faxmodem.

Papirkurv

Papirkurven virker stortset på samme måde som i Windows. Papirkurven er næsten altid i nederste højre hjørne af skærmen.

Standby

For at sætte din computer i en energibesparende tilstand, indtil du igen bruger den, skal du klikke på Brugerskifter i det øverste højre hjørne af skærmen, og der efter på Hvile eller Dvale. (Dvale kræver ingen strøm overhovedet, men er langsommere, og er ikke tilgængelig på visse computere.)

Startknap

De tre menuer øverst til venstre på skærmen - Programmer, Steder og System - indeholder de fleste af de samme ting som menuen Start i Windows.

Jobliste

Gennemse eller stop kørende programmer eller overvåg processor- og hukommelsesforbrug i SystemAdministrationSystemovervågning.

Windows Media Player

Programmer som kan afspille musik og film samt rippe musik-cd'er er tilgængelige i ProgrammerLyd og video.

Windows Update

Åbn SystemAdministrationOpdateringshåndtering for at kontrollere, om der er kommet nye opdateringer til Ubuntu.