Brug af denne vejledning

"I Linux er der grafiske brugergrænseflader (GUIs), hvor du kan pege og klikke og trække, og forhåbentligt få ordnet dine sager uden først at læse en bunke dokumentation. Det traditionelle Unix-miljø er en kommandolinjegrænseflade (CLI), hvor du indtaster kommandoer for at fortælle computeren, hvad den skal gøre. Det er hurtigere og mere effektivt, men kræver at du først finder ud af hvad kommandoer er." -- fra man intro(1)

Denne vejledning vil gøre dig bekendt med grundlæggende GNU/Linux-skalkommandoer. Det er ikke meningen, at det skal være en fuldstændig guide til kommandolinjen, blot en introduktion til at komplimentere Ubuntus grafiske værktøjer.

• Alle kommandonavne, filnavne eller stier til kataloger vil blive vist i en fastbredde-skrifttype.

• Alle kommandoerne i denne vejledning skal gives fra en kommandoprompt i en Terminal og vil blive vist som:

kommando der skal skrives
  • Bemærk at Linux skelner mellem store og små bogstaver. Bruger, bruger og BRUGER er alle forskellige i Linux.