Automatisk login på "mediecenter" PC

Har du spørgsmål til andre systemer end Ubuntu kan du stille dem her.
plovzkey
Indlæg: 3
Tilmeldt: 1. jul 2020, 19:40

Automatisk login på "mediecenter" PC

Indlæg af plovzkey »

Hej, jeg har en mini-pc stående til at spille musik på mit anlæg og film på mit TV. På computeren har jeg installeret POP OS, og sat Spotify til at starte automatisk. Så når Spotify-klienten kører på computeren, kan jeg kontrollere musikspilleriet fra appen min telefon. Men Spotify starter først, når jeg er logget ind, og det er sgu lidt bøvlet at tænde for TV og bøvle med brugernavn og password, fordi jeg skal høre lidt musik. Oveni er det ikke verdens hurtigste eller mest ram-forsynede computer, så der går en del tid med at vente på login-skærmen.

Så projektet er at slippe for login-procede Jeg tænker at løsningen er at oprette en login-løs konto som er default, og hvor Spotify starter automatisk. At naturligvis ikke kan være konto med administrator-privilegier er jeg med på. Så spørgsmålet er med andre ord:

Hvordan får jeg POP OS / Ubuntu til at logge ind automatisk eller login-løst på en bestemt bruger-konto. Der er knapper at trykke på i den enkelte konto , som lover "automatic login", men de gør ikke, hvad man (jeg) ville tro.

På forhånd tak, Lars
Klaus Rasmussen
Admin
Indlæg: 5540
Tilmeldt: 26. apr 2010, 02:40
IRC nickname: ClaudiuS
Geografisk sted: Nyborg [fyn]

Re: Automatisk login på "mediecenter" PC

Indlæg af Klaus Rasmussen »

Jeg flytter lige din tråd til Andre systemer.
Med Venlig Hilsen
Klaus

Kører Ubuntu 22.04 på ASUS All-Series, og Probook 4520s.
Gratis Ubuntumagasin: http://fullcirclemagazine.org/
https://mega.nz/folder/aJsmCYKa#dxMHKTi4Idmz6hiVpsI68Q