Præsentation af Denmark LoCo Team brugeren

Hvis at i har opdaget fejl i en af artiklerne, eller har ros eller ris til dem, så skriv det endeligt i dette fora.
Brugeravatar
Christian.Arvai
Admin
Indlæg: 10724
Tilmeldt: 26. apr 2008, 19:27
IRC nickname: Christian_Arvai
Geografisk sted: Holeby - Lolland

Præsentation af Denmark LoCo Team brugeren

Indlæg af Christian.Arvai »

Indledning:

Som der nok er flere der allerede har bemærket, har vi fået en ny og meget aktiv bruger i forum, der står for de nye guides, som der nu vil komme mange af. Her er en forklaring på Denmark LoCo Team brugeren, og baggrunden for at denne profil er blevet oprettet.


Om Denmark LoCo Team brugeren:

Denmark LoCo Team er en fælles profil, som vi vil bruge til at udgive guides under. De guides (artikler) som vil blive udgivet, vil således stå med "Denmark LoCo Team" som forfatter, og med en liste over de enkelte bidragydere tilknyttet til hvert emne.

Der er pt ca 25 medlemmer, som har adgang til at skrive og redigere i Wordpress, og på længere sigt vil vi meget gerne have flere med derinde. Alle kan kommentere artiklerne via forum, hvilket vi gerne vil opfordre fokk til at gøre, da det vil forbedre indholdet i disse.

Hver enkelt artikel er der oprettet supporttråde til i forum. Dette skulle både synliggøre de nye artikler, og gøre det nemmere for forums brugere at kommentere på dem. Som et forsøg har vi oprettet et subfora til disse tråde https://ubuntudanmark.dk/forum/viewforum.php?f=46 , men vi vil holde øje med om det virker tilfredsstillende, og evt. tage det op til genovervejelse, hvis at det ikke virker efter hensigten.

Der er en liste med "Denmark LoCo Team" guides på https://ubuntudanmark.dk/blog/artikler/2013/09/22/guide-oversigten/ . Som det kan ses, er der allerede en del opdaterede artikler, så det går i den rigtige retning nu.


Baggrunden for at vi har lavet en fælles brugerprofil:

Vi vil gerne have mere gang i "Guides og Howto's", og guides skrevet under Artikler i Wordpress. For at de nyere medlemmer kan følge med, kan vi lige tage en hurtig update over de sidste fem år. Tilbage i 2008-09 prøvede vi også at samles under en fælles profil. Dette måtte vi opgive, da forum dengang ikke havde avancerede muligheder, som forfatterne ønskede til at kunne lave guides med, og at folk heller ikke kunne blive enige om at samles på Wiki. Resultatet var at folk begyndte at oprette guides på private sites, hvilket jo som sådan var fint nok, og der kom da også mange gode guides ud af det.

Vi er nu i 2013, hvor at situationen heldigvis er meget anderledes. Forum har fået den nye server, og vi også har fået nyt forumdesign i mellemtiden, hvor at Wordpress kan bruges til at skrive guides/artikler i, så der nu ikke den forhindring, som gør at brugerne hellere vil skrive på private sites.

Artiklerne, som nu er lagt ind under "Denmark LoCo Team", kommer mange steder fra. Vi er en gruppe af "de gamle gutter", som har overdraget alle de guides, som vi har haft skrevet igennem tiderne, til den nye fællesprofil. Mange af disse guides har være hostet på private sites, og det er et ret stort arbejde at holde dem løbende opdateret, hvilket gør at en del guides hurtigt bliver forældet, selv om de relativt nemt kunne opdateres i fællesskab. Ved at vi har overdraget dem til "Denmark LoCo Team", er det altså fremover ikke enkeltpersoner, som skal sørge for at holde "deres egne" artikler opdateret, men derimod en fælles opgave, hvilket gerne skulle resultere i at, flere vil deltage i at opdatere artiklerne, til glæde for alle forums brugere.


Hvad kan forum og LoCo opnå ved dette i længden:

Det er nærmest "alt at vinde og intet af tabe". Vi får samlet den største samling af guides, som nogensinde har været i forum igennem tiderne, og en del af disse er allerede nu blevet opdateret, til glæde for alle forums brugere. Der er allerede en pæn aktivitet omkring supporttrådene, så det har også aktiveret forums medlemmer, hvilket giver os en positiv synergieffekt. Alternativet er at vi ender med en lang stribe guides, som ingen opdatere mere, samt at de guides som er hostet privat, stille og roligt forsvinder, i takt med at folk enten sletter artiklerne, eller helt lukker deres hjemmesider ned.

Vi bruger selvfølgeligt en masse tid på dette projekt, men udover den tid som det tog at oprette subfora'et til supporttrådene (det tog max 10 minutter incl. de beskrivende tekster), er tiden primært blevet brugt på at teste layout, hvilket vi er færdige med nu, og på at opdatere guides. Skulle vi ende med at droppe projektet, vil der stadigt være en stribe nyere opdaterede guides, som at vi ikke havde fået uden dette tiltag, hvilket jo stadigt tæller positivt for vores LoCo.
Med venlig hilsen Christian

"We can only see a short distance ahead, but we can see plenty there that needs to be done." -- Alan Turing