Ubuntu 10.04 LTS kan ikke finde scannerdelen i Epson DX7400

Scannere, kameraer, printere, mus, tegneplader osv.
Jørgensenvanløse
Indlæg: 59
Tilmeldt: 5. jun 2010, 13:07

Ubuntu 10.04 LTS kan ikke finde scannerdelen i Epson DX7400

Indlæg af Jørgensenvanløse »

Printeren er en "allinone" Epson DX 7400, som har fungeret perfekt under 10.10 og Unity. Jeg har nu fået 10.04 LTS på maskinen, og ser, at Ubuntu LTS ikke kan finde scannerdelen. Printerdelen fungerer perfekt.
Jeg har Googlet og ser, at det ikke er lykkedes DX7400 ejere at finde en løsning dengang 10.04 kom frem (jeg har naturligvis forsøgt alle de gode forslag der fremkom) Men meget er sket siden, bla. virkede den i 10.10.
Er det muligt at finde en løsning? Kan man evt. opdatere kernen?
Klaus Rasmussen
Admin
Indlæg: 5538
Tilmeldt: 26. apr 2010, 02:40
IRC nickname: ClaudiuS
Geografisk sted: Nyborg [fyn]

Re: Ubuntu 10.04 LTS kan ikke finde scannerdelen i Epson DX7

Indlæg af Klaus Rasmussen »

Med Venlig Hilsen
Klaus

Kører Ubuntu 22.04 på ASUS All-Series, og Probook 4520s.
Gratis Ubuntumagasin: http://fullcirclemagazine.org/
https://mega.nz/folder/aJsmCYKa#dxMHKTi4Idmz6hiVpsI68Q
Jørgensenvanløse
Indlæg: 59
Tilmeldt: 5. jun 2010, 13:07

Re: Ubuntu 10.04 LTS kan ikke finde scannerdelen i Epson DX7

Indlæg af Jørgensenvanløse »

Tusinde tak for svaret. Jeg skal ind i: "/etc/sane.d/epson.conf" og indsætte: "usb 0x4b8 0x838" i bunden af teksten. Øhh, hvordan får jeg låst skrivebeskyttelsen op?. :?

MVH
Steen
Stra
Indlæg: 3105
Tilmeldt: 16. jun 2007, 10:26
Geografisk sted: Ikast-Herning

Re: Ubuntu 10.04 LTS kan ikke finde scannerdelen i Epson DX7

Indlæg af Stra »

Du skal åbne en terminal Alt+Crtl+T og skrive

Kode: Vælg alt

sudo gedit /etc/sane.d/epson.conf

Med sudo foran får du skriverettigheder i filen :D
stra
Bruger Ubuntu 22.04 og 22.10 + lubuntu 22.10
Jørgensenvanløse
Indlæg: 59
Tilmeldt: 5. jun 2010, 13:07

Re: Ubuntu 10.04 LTS kan ikke finde scannerdelen i Epson DX7

Indlæg af Jørgensenvanløse »

Tak for hjælpen. Gik i terminalen og skrev "sudo nautilus" og så kørte det. Og nu virker scanneren. Hurra :D