Lyd indstilling Emnet er løst

Forum for support til grafik og lydkort.
albert
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. aug 2010, 20:38
IRC nickname: Albert
Geografisk sted: Tylstrup

Lyd indstilling

Indlægaf albert » 3. jul 2014, 20:18

Hej

Jeg har installeret ubuntu 14.04 på en dell maskine som har lydkort Intel ICH7, jeg kan godt få lyden til og virke i den højtaler som er indbygget i maskinen, men når jeg retter fra MM til TT i Alsamixer, husker den det ikke når jeg genstarter computeren.
Under lyd indstillinger er det kun Jack stik udgang som er vist.
Hjælp
Venlig hilsen
Albert

zob
Redaktør
Indlæg: 4430
Tilmeldt: 6. jan 2009, 22:01
Geografisk sted: København

Re: Lyd indstilling

Indlægaf zob » 5. jul 2014, 02:17

Vi kan da godt lige, for en ordens skyld, se lidt information om dit lydkort:

Kode: Vælg alt

lspci -v | grep -A7 -i "audio" && aplay -l

Systemet burde automatisk gemme indstillingerne i filen /var/lib/alsa/asound.state
Kommandoerne til manuelt at skrive/læse indstillingerne til/fra den fil er

Kode: Vælg alt

sudo alsactl store

Kode: Vælg alt

sudo alsactl restore
Som sagt skulle det jo ske automatisk ved opstart/nedlukning. Men du kan prøve at køre store manuelt før du lukker og restore efter du har åbnet, for at se om det kan få dine indstllinger frem.

Du må også godt smide indholdet af /var/lib/alsa/asound.state
Du kan lige selv hjælpe med at gennemskue om værdierne er som du forventer. Efter en opstart burde filen indeholde de værdier som alsamixer var sat til umiddelbart før nedlukning.

Du kan også se mere her:

Kode: Vælg alt

man alsactl


ejer (root) skal jo i hvert fald have skriverettigheder, måske du også kan give output af:

Kode: Vælg alt

ls -l /var/lib/alsa/asound.*

albert
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. aug 2010, 20:38
IRC nickname: Albert
Geografisk sted: Tylstrup

Re: Lyd indstilling

Indlægaf albert » 6. jul 2014, 12:22

Hej Zob

Jeg ved at det er en gammel maskine, men den køre ok til det som den bruges til.

Her er noget om lydkortet:
dam@adam-OptiPlex-GX620:~$ lspci -v | grep -A7 -i "audio" && aplay -l
00:1e.2 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) AC'97 Audio Controller (rev 01)
Subsystem: Dell OptiPlex GX620
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 23
I/O ports at ec00 [size=256]
I/O ports at e8c0 [size=64]
Memory at febffa00 (32-bit, non-prefetchable) [size=512]
Memory at febff900 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
Capabilities: <access denied>
**** Liste over PLAYBACK-hardwareenheder ****
lydkort 0: ICH7 [Intel ICH7], enhed 0: Intel ICH [Intel ICH7]
Underenheder: 1/1
Underenhed #0: subdevice #0
lydkort 0: ICH7 [Intel ICH7], enhed 4: Intel ICH - IEC958 [Intel ICH7 - IEC958]
Underenheder: 1/1
Underenhed #0: subdevice #0

Her er noget ang. ls -l /var/lib/alsa/asound.*
adam@adam-OptiPlex-GX620:~$ ls -l /var/lib/alsa/asound.*
-rw-r--r-- 1 root root 5209 jul 4 19:38 /var/lib/alsa/asound.state
-rw-r--r-- 1 root root 11 jul 6 12:13 /var/lib/alsa/asound.state.lock

Når jeg bruger sudo alsactl store når jeg lukker,
og restore når jeg åbner maskinen virker lyden, men jeg vil gerne fremtil at jeg ikke skal gøre noget, da det er mit barne computer.

Jeg kan ikke forstå at der kun er det her under lyd instilling se vedhæftet fil.
mangler der ikke det lyd instillinger til den indbygget højtaler?

super tak for hjælpen
Venlig hilsen
Albert

AJenbo
Admin
Indlæg: 20525
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Lyd indstilling

Indlægaf AJenbo » 6. jul 2014, 15:22

Hvis ikke vi finder en mere optimal løsning så kan det nok fikser ved at sætte maskinen til at køre kommandoen under opstarten.

Jeg tror ikke du rigtig fik ved hæftet noget så det er ikke lige til at regne ud om du mangler noget

albert
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. aug 2010, 20:38
IRC nickname: Albert
Geografisk sted: Tylstrup

Re: Lyd indstilling

Indlægaf albert » 7. jul 2014, 19:20

Hej igen

Jeg kan ikke ligge et print screen ind eller for lov til og ligge en fil ind, den skriver fil type ikke tilladt, og jeg kan ikke for lov til og indsætte noget fra hverken word eller skærm print, hjælp.

Måske virker det her.
http://imageshack.dk/viewimage.php?file=http://imageshack.dk/?img=71404753447.jpg


mvh
albert
Venlig hilsen
Albert

AJenbo
Admin
Indlæg: 20525
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Lyd indstilling

Indlægaf AJenbo » 7. jul 2014, 21:14

Hvilket fil format er dit billede.

Du kan ikke indsætte billedet i teksten, da det er et rent tekstfelt.

Har du sluttet høretelefoner til? Det kan også bare være den ikke skriver det rigtige navn.

Brugeravatar
Christian.Arvai
Admin
Indlæg: 10695
Tilmeldt: 26. apr 2008, 19:27
IRC nickname: Christian_Arvai
Geografisk sted: Holeby - Lolland

Re: Lyd indstilling

Indlægaf Christian.Arvai » 8. jul 2014, 13:51

Problemet er nok at, "print-screen" gemmer filer med fx dette navn "Skærmbillede fra 2014-07-08 13:48:02.png", altså både med danske bogstaver og mellemrum.

Vi prøver lige samme fil, bare omdøbt til test10.png
Vedhæftede filer
test10.png
test10.png (183.99 KiB) Vist 647 gange
Med venlig hilsen Christian

"We can only see a short distance ahead, but we can see plenty there that needs to be done." -- Alan Turing

albert
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. aug 2010, 20:38
IRC nickname: Albert
Geografisk sted: Tylstrup

Re: Lyd indstilling

Indlægaf albert » 9. jul 2014, 21:20

Hej
Jeg har ikke sluttet høre telefoner til, det eneste er den indbygget højtaler.
Jeg syntes at det er mærkeligt, at den ikke er i samme felt som høretelefoner.

Vil det sige, at når jeg laver et printscreen skal jeg gemme det og ændre navn, bagefter så kopiere det og indsætte det.
Det prøver jeg lige en dag mange tak.
Venlig hilsen
Albert

AJenbo
Admin
Indlæg: 20525
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Lyd indstilling

Indlægaf AJenbo » 9. jul 2014, 21:39

albert skrev:Jeg syntes at det er mærkeligt, at den ikke er i samme felt som høretelefoner.

Det er vel en af dem der er der, men blot med et forkert navn.

albert skrev:Vil det sige, at når jeg laver et printscreen skal jeg gemme det og ændre navn, bagefter så kopiere det og indsætte det.
Det prøver jeg lige en dag mange tak.

Du kan ikke kopiere og indsætte et billede i et tekst felt, men lige neden under er der en funktion der heder "upload af vedhæftede filer" som du kan bruge til inkludere et billede med dit indlæg.

albert
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. aug 2010, 20:38
IRC nickname: Albert
Geografisk sted: Tylstrup

Re: Lyd indstilling

Indlægaf albert » 25. jul 2014, 11:42

Hej Ajenbo

Nu tilbage efter en lang ferie uden nogen form for it udstyr.

Hvordan vælger jeg udgang i lydinstillinger?

Kunne man som du skrev tidliger gøre sådanne at den gør den selv under opstart?

Mange tak for den hjælp i yder her inde.

Mvh Albert
Venlig hilsen
Albert

AJenbo
Admin
Indlæg: 20525
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Lyd indstilling

Indlægaf AJenbo » 25. jul 2014, 17:49

Du klikker simpelt hen blot på den du ønsker med musen. Den burde huske den fra gang til gang hvis den altså er tilgængelig fra start, så der burde ikke være brug for at lave noget der vælger den under opstarten.

albert
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. aug 2010, 20:38
IRC nickname: Albert
Geografisk sted: Tylstrup

Re: Lyd indstilling

Indlægaf albert » 30. jul 2014, 20:36

Hej Ajenbo

lyd.png
lyd.png (236.97 KiB) Vist 504 gange


alsamixer.png
alsamixer.png (111.4 KiB) Vist 504 gange


Når jeg starter alsamixer og undmuter master lyden virker det, når jeg trykker på den øvereste (headphone ingen forstærker) forsvinder lyden, det samme sker med den nedereste (headphone med forstærker), jeg syntes at det er ligesom der mangler en fane, som symbolisere den indbygget højtaler.
Jeg har også prøvet og genstarte efter jeg har trykket på den øverste, og genstarte efter jeg har tryket på den nederste under lyd instillinger, der kommer kun lyd når jeg bruger alsamixer.

Jeg kan se at ved opstart af ubuntu at der er en fejl, som den skriver på en sort skærm, men jeg kan ikke nå at se hvad den skriver, kan vi tvinge den til og huske det med lyden, eller skal jeg prøve og geninstallere ubuntu. :)
Venlig hilsen
Albert

AJenbo
Admin
Indlæg: 20525
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Lyd indstilling

Indlægaf AJenbo » 30. jul 2014, 22:46

Jeg er ikke godt nok inde i lyd systemet til at kunne sige hvad det skyldes, men du kan højest sansynligt se din fejlbesked ved at køre dmesg i en terminal.

albert
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. aug 2010, 20:38
IRC nickname: Albert
Geografisk sted: Tylstrup

Re: Lyd indstilling

Indlægaf albert » 4. aug 2014, 12:45

Hej Ajenbo
Du skrev at vi nok kunne fikse det, ved at den køre kommandoen ved opstart, det kunne være super hvis det kan lade sig gøre.
Mvh albert
Venlig hilsen
Albert

AJenbo
Admin
Indlæg: 20525
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Lyd indstilling

Indlægaf AJenbo » 4. aug 2014, 13:05

Jo, men pt. har vi ikke en kommando der gør det, blot nogle ting du skal klikke på.

Tilbage til "Grafik og lyd"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 0 gæster