Hjælp til at anvende mit grafikkort (Nvidia - GT 520)

Forum for support til grafik og lydkort.
AJenbo
Admin
Indlæg: 20524
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Hjælp til at anvende mit grafikkort (Nvidia - GT 520)

Indlægaf AJenbo » 12. nov 2013, 15:09

Prøv at start maskinen i gendannelsestilstand (kun terminal) og kør dette:

Kode: Vælg alt

sudo Xorg :0 -configure
sudo cp ~/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf

Hvidemose
Indlæg: 85
Tilmeldt: 14. dec 2010, 18:34

Re: Hjælp til at anvende mit grafikkort (Nvidia - GT 520)

Indlægaf Hvidemose » 12. nov 2013, 15:30

AJenbo skrev:Prøv at start maskinen i gendannelsestilstand (kun terminal) og kør dette:

Kode: Vælg alt

sudo Xorg :0 -configure
sudo cp ~/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf



Hmmm, den kom med følgende besked:

Kode: Vælg alt

$ sudo Xorg :0 -configure
[sudo] password for whiteboy:
(EE)
Fatal server error:
(EE) Server is already active for display 0
   If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock
   and start again.
(EE)
(EE)
Please consult the The X.Org Foundation support
    at http://wiki.x.org
 for help.
(EE)

AJenbo
Admin
Indlæg: 20524
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Hjælp til at anvende mit grafikkort (Nvidia - GT 520)

Indlægaf AJenbo » 12. nov 2013, 16:11

Det lyder ikke til at du er i gendannelsestilstand

Hvidemose
Indlæg: 85
Tilmeldt: 14. dec 2010, 18:34

Re: Hjælp til at anvende mit grafikkort (Nvidia - GT 520)

Indlægaf Hvidemose » 12. nov 2013, 19:02

AJenbo skrev:Det lyder ikke til at du er i gendannelsestilstand


Det er alt for sært det her... Jeg kan ikke komme ind i safe mode - failsafex, den siger:

The system is running in low-graphics mode

Your screen, graphics card, and input device settings could not be detected correctly. You will need to configure these yourself.

AJenbo
Admin
Indlæg: 20524
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Hjælp til at anvende mit grafikkort (Nvidia - GT 520)

Indlægaf AJenbo » 12. nov 2013, 22:13

du skal ikke starte x, pointen med at starte i gendannelses tilstand var ikke at have x kørende (hvilket den klager over). Jeg er sikker på at det også kan lade sig gøre uden, men ved desværre ikke lige hvilken kommando der skal til :(

Hvidemose
Indlæg: 85
Tilmeldt: 14. dec 2010, 18:34

Re: Hjælp til at anvende mit grafikkort (Nvidia - GT 520)

Indlægaf Hvidemose » 12. nov 2013, 23:53

AJenbo skrev:du skal ikke starte x, pointen med at starte i gendannelses tilstand var ikke at have x kørende (hvilket den klager over). Jeg er sikker på at det også kan lade sig gøre uden, men ved desværre ikke lige hvilken kommando der skal til :(


Ah, men efter at have browse lidt rundt, kom jeg frem til dette:
cd /etc/X11/
og efterfølgende: sudo cp xorg.conf.failsafe xorg.conf

Altså en kopiering af xorg.conf.failsaf filen, som så skaber den manglende xorg.conf. Ikke desto mindre har det skabt den manglende fil.

Kan dette på nogen måde bruges?

Kode: Vælg alt

Section "ServerLayout"
   Identifier     "X.org Configured"
   Screen      0  "Screen0" 0 0
   Screen      1  "Screen1" RightOf "Screen0"
   Screen      2  "Screen2" RightOf "Screen1"
   Screen      3  "Screen3" RightOf "Screen2"
   InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
   InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
   ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/misc"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/Type1"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
   FontPath     "built-ins"
EndSection

Section "Module"
   Load  "glx"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Keyboard0"
   Driver      "kbd"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Mouse0"
   Driver      "mouse"
   Option       "Protocol" "auto"
   Option       "Device" "/dev/input/mice"
   Option       "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Monitor0"
   VendorName   "Monitor Vendor"
   ModelName    "Monitor Model"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Monitor1"
   VendorName   "Monitor Vendor"
   ModelName    "Monitor Model"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Monitor2"
   VendorName   "Monitor Vendor"
   ModelName    "Monitor Model"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Monitor3"
   VendorName   "Monitor Vendor"
   ModelName    "Monitor Model"
EndSection

Section "Device"
        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz",
        ### <percent>: "<f>%"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "NoAccel"               # [<bool>]
        #Option     "AccelMethod"           # <str>
        #Option     "Backlight"             # <str>
        #Option     "DRI"                   # <str>
        #Option     "ColorKey"              # <i>
        #Option     "VideoKey"              # <i>
        #Option     "Tiling"                # [<bool>]
        #Option     "LinearFramebuffer"     # [<bool>]
        #Option     "VSync"                 # [<bool>]
        #Option     "PageFlip"              # [<bool>]
        #Option     "SwapbuffersWait"       # [<bool>]
        #Option     "TripleBuffer"          # [<bool>]
        #Option     "XvPreferOverlay"       # [<bool>]
        #Option     "HotPlug"               # [<bool>]
        #Option     "ReprobeOutputs"        # [<bool>]
        #Option     "XvMC"                  # [<bool>]
        #Option     "ZaphodHeads"           # <str>
        #Option     "VirtualHeads"          # <i>
        #Option     "TearFree"              # [<bool>]
        #Option     "PerCrtcPixmaps"        # [<bool>]
        #Option     "FallbackDebug"         # [<bool>]
        #Option     "DebugFlushBatches"     # [<bool>]
        #Option     "DebugFlushCaches"      # [<bool>]
        #Option     "DebugWait"             # [<bool>]
        #Option     "BufferCache"           # [<bool>]
   Identifier  "Card0"
   Driver      "intel"
   BusID       "PCI:0:2:0"
EndSection

Section "Device"
        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz",
        ### <percent>: "<f>%"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "SWcursor"              # [<bool>]
        #Option     "kmsdev"                # <str>
        #Option     "ShadowFB"              # [<bool>]
   Identifier  "Card1"
   Driver      "modesetting"
   BusID       "PCI:0:2:0"
EndSection

Section "Device"
        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz",
        ### <percent>: "<f>%"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "ShadowFB"              # [<bool>]
        #Option     "Rotate"                # <str>
        #Option     "fbdev"                 # <str>
        #Option     "debug"                 # [<bool>]
   Identifier  "Card2"
   Driver      "fbdev"
   BusID       "PCI:0:2:0"
EndSection

Section "Device"
        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz",
        ### <percent>: "<f>%"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "ShadowFB"              # [<bool>]
        #Option     "DefaultRefresh"        # [<bool>]
        #Option     "ModeSetClearScreen"    # [<bool>]
   Identifier  "Card3"
   Driver      "vesa"
   BusID       "PCI:0:2:0"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Screen0"
   Device     "Card0"
   Monitor    "Monitor0"
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     1
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     4
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     8
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     15
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     16
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Screen1"
   Device     "Card1"
   Monitor    "Monitor1"
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     1
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     4
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     8
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     15
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     16
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Screen2"
   Device     "Card2"
   Monitor    "Monitor2"
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     1
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     4
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     8
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     15
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     16
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Screen3"
   Device     "Card3"
   Monitor    "Monitor3"
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     1
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     4
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     8
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     15
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     16
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection

AJenbo
Admin
Indlæg: 20524
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Hjælp til at anvende mit grafikkort (Nvidia - GT 520)

Indlægaf AJenbo » 13. nov 2013, 01:15

Tror ikke udmeldbart den er optimal.

Hvidemose
Indlæg: 85
Tilmeldt: 14. dec 2010, 18:34

Re: Hjælp til at anvende mit grafikkort (Nvidia - GT 520)

Indlægaf Hvidemose » 13. nov 2013, 12:15

AJenbo skrev:Tror ikke udmeldebart den er optimal.


Ok, tak. jeg slettede den igen. Men hvad hvis man genopretter den fra backup filen, som de foreslår i denne tråd: http://absolutebeginner.wordpress.com/2006/09/15/restoring-your-previous-xorgconf-file/

Hvidemose
Indlæg: 85
Tilmeldt: 14. dec 2010, 18:34

Re: Hjælp til at anvende mit grafikkort (Nvidia - GT 520)

Indlægaf Hvidemose » 14. nov 2013, 11:38

Har officielt givet op. Det lader ikke til at optimus kort virker ordenligt med ubuntu... Så må man jo bruge Windows til HDMI osv.

Men tak for hjælpen.

Brugeravatar
Martin Jørgensen
Indlæg: 406
Tilmeldt: 24. dec 2010, 15:58
IRC nickname: Martinjo84

Re: Hjælp til at anvende mit grafikkort (Nvidia - GT 520)

Indlægaf Martin Jørgensen » 14. nov 2013, 12:41

Jeg solgte min gamle notebook som også havde optimus.

Nu har jeg Lenovo T440 ( Den nye :) )

Claus Henriksen
Forfatter
Indlæg: 783
Tilmeldt: 21. jan 2007, 17:45
Geografisk sted: Christianshavn

Re: Hjælp til at anvende mit grafikkort (Nvidia - GT 520)

Indlægaf Claus Henriksen » 26. nov 2013, 11:04

Prøvede lige NVIDIA prime på en 13.10 med denne computer u31s med NVIDIA GT520.
Virkelig god performance, men stødte på denne bug https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/nvidia-prime/+bug/1210077

Nu tilbage på Bumblebee (https://wiki.ubuntu.com/Bumblebee#Installation) med NVIDIA afkoblet og langt mindre strømforbrug.
http://www.wired.com/wiredenterprise/2012/06/torvalds-nvidia-linux/ ...
Claus Gårde Henriksen / Jeg bruger ikke Ubuntu / Debian Stable 9 DK

AJenbo
Admin
Indlæg: 20524
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Hjælp til at anvende mit grafikkort (Nvidia - GT 520)

Indlægaf AJenbo » 26. nov 2013, 13:46

Har du mulighed for at teste om VDPAU fungere?

Claus Henriksen
Forfatter
Indlæg: 783
Tilmeldt: 21. jan 2007, 17:45
Geografisk sted: Christianshavn

Re: Hjælp til at anvende mit grafikkort (Nvidia - GT 520)

Indlægaf Claus Henriksen » 26. nov 2013, 19:51

Check. Vdpau virker iflg. Vdpauinfo og Nvidia settings.
Men nvidia-prime er desværre ikke stabil med ubuntu 13.10 jævnfør fejlen nævnt før...
Claus Gårde Henriksen / Jeg bruger ikke Ubuntu / Debian Stable 9 DK

Tilbage til "Grafik og lyd"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 0 gæster