Manglende lyd i ny laptop

Forum for support til grafik og lydkort.
Rattus Norvegicus
Indlæg: 511
Tilmeldt: 9. maj 2009, 07:14
Geografisk sted: Albertslund

Manglende lyd i ny laptop

Indlægaf Rattus Norvegicus » 13. sep 2012, 22:07

Jeg er rendt ind i et problem med at få lyd på min nye Lenovo ThinkPad Edge E535.

Jeg har installeret Xubuntu og volumeindikatoren i menuen er deaktiveret og der er ingen lyd overhovedet og VLC vil ikke afspille klip med lyd, men hænger bare.

Hvis jeg i terminalen skriver "hwinfo --sound" får jeg følgende output for lydkortet:

> hal.1: read hal dataprocess 12925: arguments to dbus_move_error() were incorrect, assertion "(dest) == NULL || !dbus_error_is_set ((dest))" failed in file ../../dbus/dbus-errors.c line 282.
This is normally a bug in some application using the D-Bus library.
libhal.c 3483 : Error unsubscribing to signals, error=The name org.freedesktop.Hal was not provided by any .service files
09: PCI 01.1: 0403 Audio device
[Created at pci.318]
Unique ID: mnDB.oGgIkGJz_WE
SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:01.1
SysFS BusID: 0000:00:01.1
Hardware Class: sound
Model: "ATI Audio device"
Vendor: pci 0x1002 "ATI Technologies Inc"
Device: pci 0x9902
SubVendor: pci 0x17aa "Lenovo"
SubDevice: pci 0x5100
Driver: "snd_hda_intel"
Driver Modules: "snd_hda_intel"
Memory Range: 0xf0344000-0xf0347fff (rw,non-prefetchable)
IRQ: 48 (390 events)
Module Alias: "pci:v00001002d00009902sv000017AAsd00005100bc04sc03i00"
Driver Info #0:
Driver Status: snd_hda_intel is active
Driver Activation Cmd: "modprobe snd_hda_intel"
Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown

21: PCI 14.2: 0403 Audio device
[Created at pci.318]
Unique ID: 5Dex.LSeVL1M62xC
SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:14.2
SysFS BusID: 0000:00:14.2
Hardware Class: sound
Model: "AMD Audio device"
Vendor: pci 0x1022 "AMD"
Device: pci 0x780d
SubVendor: pci 0x17aa "Lenovo"
SubDevice: pci 0x5100
Revision: 0x01
Driver: "snd_hda_intel"
Driver Modules: "snd_hda_intel"
Memory Range: 0xf0340000-0xf0343fff (rw,non-prefetchable)
IRQ: 16 (781 events)
Module Alias: "pci:v00001022d0000780Dsv000017AAsd00005100bc04sc03i00"
Driver Info #0:
Driver Status: snd_hda_intel is active
Driver Activation Cmd: "modprobe snd_hda_intel"
Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown


Hvis jeg skriver "cat /proc/asound/card0/codec* | grep Codec" for jeg dette output:

Codec: ATI R6xx HDMI


og "lspci" giver dette output (har markeret de 2 punkter med audio med rød skrift:

00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 15h (Models 10h-1fh) Processor Root Complex
00:01.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Device 9992
00:01.1 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Device 9902
00:04.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 15h (Models 10h-1fh) Processor Root Port
00:05.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 15h (Models 10h-1fh) Processor Root Port
00:07.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 15h (Models 10h-1fh) Processor Root Port
00:10.0 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] Hudson USB XHCI Controller (rev 03)
00:10.1 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] Hudson USB XHCI Controller (rev 03)
00:11.0 SATA controller: Advanced Micro Devices [AMD] Hudson SATA Controller [AHCI mode] (rev 40)
00:12.0 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] Hudson USB OHCI Controller (rev 11)
00:12.2 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] Hudson USB EHCI Controller (rev 11)
00:13.0 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] Hudson USB OHCI Controller (rev 11)
00:13.2 USB controller: Advanced Micro Devices [AMD] Hudson USB EHCI Controller (rev 11)
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices [AMD] Hudson SMBus Controller (rev 14)
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] Hudson Azalia Controller (rev 01)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Hudson LPC Bridge (rev 11)
00:14.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Hudson PCI Bridge (rev 40)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 15h (Models 10h-1fh) Processor Function 0
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 15h (Models 10h-1fh) Processor Function 1
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 15h (Models 10h-1fh) Processor Function 2
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 15h (Models 10h-1fh) Processor Function 3
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 15h (Models 10h-1fh) Processor Function 4
00:18.5 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 15h (Models 10h-1fh) Processor Function 5
01:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 07)
02:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)
03:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Device 5229 (rev 01)


Ved ikke om nogle af disse info kan bruges til at løse problemer med lyden?
Hilsen Kenny

Rattus Norvegicus
Indlæg: 511
Tilmeldt: 9. maj 2009, 07:14
Geografisk sted: Albertslund

Re: Manglende lyd i ny laptop

Indlægaf Rattus Norvegicus » 14. sep 2012, 22:21

Midlertidigt løst med denne guide:
https://wiki.ubuntu.com/Audio/UpgradingAlsa/DKMS
Hilsen Kenny

Tilbage til "Grafik og lyd"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 0 gæster