Lyden er helt forsvundet - "Kunstig uddata" Emnet er løst

Forum for support til grafik og lydkort.
Lektorvis
Indlæg: 34
Tilmeldt: 4. apr 2007, 21:55
Geografisk sted: Fyn

Lyden er helt forsvundet - "Kunstig uddata"

Indlægaf Lektorvis » 26. sep 2011, 21:29

Hjælp eksperter!

Jeg har leget med med min ellers velfungerende Natty. * 4.5.2 (x86_64-linux-gnu)
I et forsøg på at få en Syntetiser til at fungere, har jeg har haft en mængde forskellige lydprogrammer installeret.
Det har resulteret i, at lyden nu er helt væk. jeg har geninstalleret Alsa i håb om, at det var det, men uden resultat.
Når jeg kører

Kode: Vælg alt

 aplay -Dplughw:X,0 -fcd /musik/a.wav
får jeg følgende besked:

Kode: Vælg alt

ALSA lib pcm_hw.c:1401:(_snd_pcm_hw_open) Invalid value for card
aplay: main:660: fejl ved lydåbning: Ingen sådan enhed

Når jeg åbner "lydinstillinger" er der ingen Hardware, ingen Input og ingen programmer, men under output står der nu "Kunstig uddata" Stereo!
Hjælp!

Jeg går ud fra at mit kort er blevet slettet/overskrevet i eller anden conf-fil, og nu skal registreres igen, men hvilken og hvor?

Lad mig lige tilføje at lyden virker fint, hvis jeg booter i Windows, så det er ikke en hardwarefejl.

AJenbo
Admin
Indlæg: 20855
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Lyden er helt forsvundet - "Kunstig uddata"

Indlægaf AJenbo » 27. sep 2011, 03:42

Er har du tjekket at pulseaudio stadig er installere?

zob
Redaktør
Indlæg: 4430
Tilmeldt: 6. jan 2009, 22:01
Geografisk sted: København

Re: Lyden er helt forsvundet - "Kunstig uddata"

Indlægaf zob » 27. sep 2011, 12:20

Det skal den også sige. Du har ingen lydkort på den adresse (X, 0). Jeg ved ikke hvor du har koden fra, men jeg tror det må være meningen at X skal erstattes af det kort du er interesseret i at teste.
Du kan f.eks. køre (og meget gerne poste output her)

Kode: Vælg alt

aplay -l

Her kan du se henholdsvis kort nr. og device nr. Jeg skulle mene det er dem du skal referere til i den kode du fyrer af.
Sandsynligheden er stor for at det skal være:

Kode: Vælg alt

aplay -Dplughw:0,0 -fcd /musik/a.wav

Jeg går ud fra at den fil du refererer til /musik/a.wav rent faktisk er til stede på din computer, eller får du også en fejlmelding på det grundlag.

Du må også gerne poste output af denne her:

Kode: Vælg alt

lshw -C multimedia

Hvilken synthesizer prøvede du at få til at virke?
Hvilke lydprogrammer har du haft installeret. Du kan sandsynligvis se det i din historie-log i software-centret.

Og som Ajenbo nævner så tjek at du ikke har fået fjernet pulseaudio, f.eks. sådan her:

Kode: Vælg alt

apt-cache policy pulseaudio

Lektorvis
Indlæg: 34
Tilmeldt: 4. apr 2007, 21:55
Geografisk sted: Fyn

Re: Lyden er helt forsvundet - "Kunstig uddata"

Indlægaf Lektorvis » 27. sep 2011, 15:05

Hej og tak for at I gider hjælpe

Koden i min første post stammer fra Ubuntu documentation, hvor der er en side om lyd fejlsøgning https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshooting

Outputtet på de kommandoer Zob foreslår er som følger:

Kode: Vælg alt

~$ aplay -l
aplay: device_list:240: ingen lydkort er fundet...


Kode: Vælg alt

~$ sudo lshw -C multimedia
 *-multimedia UNCLAIMED 
       description: Audio device
       product: N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 1b
       bus info: pci@0000:00:1b.0
       version: 01
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list
       configuration: latency=0
       resources: memory:f9ffc000-f9ffffff


Kode: Vælg alt

~$ apt-cache policy pulseaudio
pulseaudio:
  Installeret: 1:0.9.22+stable-queue-24-g67d18-0ubuntu3.1
  Kandidat:    1:0.9.22+stable-queue-24-g67d18-0ubuntu3.1
  Versionstabel:
 *** 1:0.9.22+stable-queue-24-g67d18-0ubuntu3.1 0
        500 http://dk.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty-updates/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     1:0.9.22+stable-queue-24-g67d18-0ubuntu3 0
        500 http://dk.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty/main amd64 Packages

Det var Hydrogen Drum-machine, der startede det hele. Frisk installeret virkede programmet fint, men efter genstart, var der ingen lydoutput, hvorfor jeg installerede Qjackctl. Det hjalp ikke, og så gik der sport i, at få noget til at gi' lyd. Her er listen. Alt er afinstalleret igen som nævnt.
Hydrogen Drum-machine
seq24
Jack keyboard
Jack-mixer
Jack-rack
Jackd2
Gjacktransport
Qjackctl
Timidity
Patchage
ZynAddSubFX
TuxGuitar
Plugin for oss playback
Ardour Pro

Håber det kan give nogle ideer til en løsning.

Lektorvis
Indlæg: 34
Tilmeldt: 4. apr 2007, 21:55
Geografisk sted: Fyn

Re: Lyden er helt forsvundet - "Kunstig uddata"  Emnet er løst

Indlægaf Lektorvis » 27. sep 2011, 15:38

Hej Guttere

Jeg fandt løsningen på det forsvundne lydkort:
sudo apt-get --purge remove linux-sound-base alsa-base alsa-utils

and then....

sudo apt-get install linux-sound-base alsa-base alsa-utils

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1807595

Tak for indsatsen

zob
Redaktør
Indlæg: 4430
Tilmeldt: 6. jan 2009, 22:01
Geografisk sted: København

Re: Lyden er helt forsvundet - "Kunstig uddata"

Indlægaf zob » 28. sep 2011, 09:32

Fint arbejde Lektor.

Hvis du har lyst til at have et egentligt hjemmestudio vil jeg anbefale det ubuntubaserede kxstudio:
http://kxstudio.sourceforge.net/Main_Page (Mit første valg.)

Eller selvfølgelig Canonicals egen (lidt mere konservative) ubuntu-studio.

Der er også et forum der næsten udelukkende behandler den type spørgsmål: http://kxstudio.sourceforge.net/Main_Page

Jeg har personligt installeret kxstudio på en separat partition, så kan jeg rode ligeså meget jeg lyster uden at påvirke min "kontorcomputer".

Tilbage til "Grafik og lyd"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 0 gæster