Wifi problem 20% pakketab

Spørgsmål eller problemer med kablet netværk, trådløst netværk, netværkshåndteringen eller andet som vedrører netværk.
scifo
Indlæg: 20
Tilmeldt: 28. aug 2007, 23:15

Wifi problem 20% pakketab

Indlægaf scifo » 4. nov 2008, 19:52

Hej Folkens.

Så er den gal med mig igen. :?

Efter geninstallationen af Ibex har jeg nogle sære problemer, systemet har godt nok fundet mit netkort, og jeg er forbundet til internettet, men oplever at jeg har stort pakketab, ex. kan det være meget besværligt at hente nye pakker ned da jeg periodisk mister forbindelsen.
Jeg kan dog ikke se på wifi ikonet at forbindelsen er væk, den viser normalt forbindelse.

Det viser sig ved i synaptic at den siger at den ikke kunne hente fejlen, i FF får jeg siden kan ikke vises.

Det skal lige siges at Ibex selv fandt kortet.

Ret frustrerende, nogle forslag?

Her er lige en lspci:

Kode: Vælg alt

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82X38/X48 Express DRAM Controller (rev 01)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82X38/X48 Express Host-Primary PCI Express Bridge (rev 01)
00:06.0 PCI bridge: Intel Corporation 82X38/X48 Express Host-Secondary PCI Express Bridge (rev 01)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 02)
00:1a.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 (rev 02)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 6 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 92)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801IR (ICH9R) LPC Interface Controller (rev 02)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801IR/IO/IH (ICH9R/DO/DH) 4 port SATA IDE Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) SMBus Controller (rev 02)
00:1f.5 IDE interface: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) 2 port SATA IDE Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G94 [GeForce 9600 GT] (rev a1)
04:00.0 SATA controller: JMicron Technologies, Inc. JMicron 20360/20363 AHCI Controller (rev 02)
04:00.1 IDE interface: JMicron Technologies, Inc. JMicron 20360/20363 AHCI Controller (rev 02)
05:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02)
06:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR5008 Wireless Network Adapter (rev 01)
06:06.0 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments TSB43AB23 IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link)


og iwconfig

Kode: Vælg alt

lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wmaster0  no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11bgn  ESSID:"SuperNetwork" 
          Mode:Managed  Frequency:2.437 GHz  Access Point: 00:1C:DF:A3:C9:DD   
          Bit Rate=1 Mb/s   Tx-Power=27 dBm   
          Retry min limit:7   RTS thr:off   Fragment thr=2352 B   
          Power Management:off
          Link Quality=32/100  Signal level:-74 dBm  Noise level=-95 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

pan0      no wireless extensions.
oO---------------------Oo
Scifo, nu med Linux

PKO
Indlæg: 867
Tilmeldt: 19. maj 2008, 11:07

Re: Wifi problem 20% pakketab

Indlægaf PKO » 4. nov 2008, 20:00

Hej,

Hvordan har du installeret din driver til wireless?

Network controller: Atheros Communications Inc. AR5008 Wireless Network Adapter (rev 01)


Fra release notes

Atheros ath5k wireless driver not enabled by default

The version of the ath5k driver for Atheros wireless devices included in Linux 2.6.27 interferes with the use of the madwifi driver for some wireless devices and as a result has been disabled by default. Many Atheros chipsets will work correctly with the madwifi driver, but some newer chipsets may not, and the madwifi driver may not work with WPA authentication. If you have an Atheros device that does not work with madwifi, you will want to install the linux-backports-modules-intrepid-generic package, which includes an updated version of the ath5k driver. While not installed by default, this linux-backports-modules-intrepid-generic package is included on the Ubuntu 8.10 CD and DVD images for ease of installation.


Du har alt for lav hastighed

Bit Rate=1 Mb/s Tx-Power=27 dBm


Burde være 54 Mb/s
Mvh Kraków

Guides Ubuntu
Programmer -> Tilbehør -> Terminal

scifo
Indlæg: 20
Tilmeldt: 28. aug 2007, 23:15

Re: Wifi problem 20% pakketab

Indlægaf scifo » 4. nov 2008, 20:18

PKO skrev:Hej,

Hvordan har du installeret din driver til wireless?

Network controller: Atheros Communications Inc. AR5008 Wireless Network Adapter (rev 01)


-> Jeg har ikke selv installeret noget til netværk. :shock:

Fra release notes

Atheros ath5k wireless driver not enabled by default

The version of the ath5k driver for Atheros wireless devices included in Linux 2.6.27 interferes with the use of the madwifi driver for some wireless devices and as a result has been disabled by default. Many Atheros chipsets will work correctly with the madwifi driver, but some newer chipsets may not, and the madwifi driver may not work with WPA authentication. If you have an Atheros device that does not work with madwifi, you will want to install the linux-backports-modules-intrepid-generic package, which includes an updated version of the ath5k driver. While not installed by default, this linux-backports-modules-intrepid-generic package is included on the Ubuntu 8.10 CD and DVD images for ease of installation.


-> Skal jeg så prøve at installere linux-backports-modules-intrepid-generic?

Du har alt for lav hastighed

Bit Rate=1 Mb/s Tx-Power=27 dBm


Burde være 54 Mb/s


-> Griner, har jeg fundet ud af :lol: men både mit kort og routeren kan køre N, så "burde" jeg ikke kunne køre 300?
oO---------------------Oo

Scifo, nu med Linux

PKO
Indlæg: 867
Tilmeldt: 19. maj 2008, 11:07

Re: Wifi problem 20% pakketab

Indlægaf PKO » 4. nov 2008, 21:14

Hej,

-> Skal jeg så prøve at installere linux-backports-modules-intrepid-generic?


Ja, ellers skrev de det vel ikke.
Mvh Kraków

Guides Ubuntu
Programmer -> Tilbehør -> Terminal

scifo
Indlæg: 20
Tilmeldt: 28. aug 2007, 23:15

Re: Wifi problem 20% pakketab

Indlægaf scifo » 5. nov 2008, 00:09

PKO skrev:Hej,

-> Skal jeg så prøve at installere linux-backports-modules-intrepid-generic?


Ja, ellers skrev de det vel ikke.


Sorry... er vist lidt tungnem...

Har installeret pakken, og genstartet, uden held :(

samme iwconfig som sidst.
oO---------------------Oo

Scifo, nu med Linux

PKO
Indlæg: 867
Tilmeldt: 19. maj 2008, 11:07

Re: Wifi problem 20% pakketab

Indlægaf PKO » 5. nov 2008, 00:19

Hej,

Giver det ikke mulighed for at installere driveren under System -> Administration -> Hardware drivers?
Mvh Kraków

Guides Ubuntu
Programmer -> Tilbehør -> Terminal

scifo
Indlæg: 20
Tilmeldt: 28. aug 2007, 23:15

Re: Wifi problem 20% pakketab

Indlægaf scifo » 5. nov 2008, 00:31

Hej igen,

Nej, der er kun mine restricted nvidia drivere.
oO---------------------Oo

Scifo, nu med Linux

elkoger
Indlæg: 155
Tilmeldt: 5. jun 2008, 11:46
Geografisk sted: Odense

Re: Wifi problem 20% pakketab

Indlægaf elkoger » 5. nov 2008, 07:16

Hej

Jeg havde et problem der ligner dit, på min asus eee.
Jeg installerede windows driveren og så kørte det bare fint: https://help.ubuntu.com/community/EeePC/Fixes under overskriften:"Workaround: Ndiswrapper"

Mvh simon
Mvh Simon

PKO
Indlæg: 867
Tilmeldt: 19. maj 2008, 11:07

Re: Wifi problem 20% pakketab

Indlægaf PKO » 5. nov 2008, 07:30

Hej,

Se denne bug rapport https://bugs.edge.launchpad.net/ubuntu/ ... bug/289356

Prøv det sidste indlæg.
Mvh Kraków

Guides Ubuntu
Programmer -> Tilbehør -> Terminal

scifo
Indlæg: 20
Tilmeldt: 28. aug 2007, 23:15

Re: Wifi problem 20% pakketab

Indlægaf scifo » 5. nov 2008, 12:06

elkoger skrev:Hej

Jeg havde et problem der ligner dit, på min asus eee.
Jeg installerede windows driveren og så kørte det bare fint: https://help.ubuntu.com/community/EeePC/Fixes under overskriften:"Workaround: Ndiswrapper"

Mvh simon


Efter jeg havde kørt denne (Med en driveren fra min cdrom til netkortet (win)) kører det, jeg kører dog kun 54 mb/s, er der ikke N understøttelse i ubuntu?
oO---------------------Oo

Scifo, nu med Linux

scifo
Indlæg: 20
Tilmeldt: 28. aug 2007, 23:15

Re: Wifi problem 20% pakketab

Indlægaf scifo » 28. dec 2008, 02:09

Skulle det ske at der kommer flere folk ind og læser dette, kan jeg oplyser at fejlen lå i min router, den er defekt og smider forbindelsen et par gange i timen i ca. 10 sekunder.

Løsningen var at kontakte producenten og få den byttet!
oO---------------------Oo

Scifo, nu med Linux

Tilbage til "Netværk"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 0 gæster