Genkendelse af trådløst netkort D-Link DWL-G510

Spørgsmål eller problemer med kablet netværk, trådløst netværk, netværkshåndteringen eller andet som vedrører netværk.
tsp73
Indlæg: 10
Tilmeldt: 10. apr 2008, 00:04

Genkendelse af trådløst netkort D-Link DWL-G510

Indlægaf tsp73 » 22. jun 2008, 11:24

Hej Alle

Jeg har en IBM Netvista (6274-12G) kørende med ubuntu 8.04 og trådløst netkort D-Link DWL-G510.

Det har virket upåklageligt i ca en måned.

Imidlertid har jeg efter en ordinær sluk og tænd af maskinen mistet forbindelsen til det trådløse netkort.

Der er lys i dioden der indikerer strøm til kortet.

Hvilke(n) kommando(er) kan jeg bruge for at få ubuntu til at se netkortet igen ?

Jeg
Indlæg: 393
Tilmeldt: 20. apr 2008, 13:07
Geografisk sted: Århus

Re: Genkendelse af trådløst netkort D-Link DWL-G510

Indlægaf Jeg » 22. jun 2008, 11:35

Prøv at åbne en terminal ved at trykke alt+F2 og skrive gnome-terminal og kør kommandoerne:

Kode: Vælg alt

lspci
sudo lshw -C network
ifconfig

Én linje ad gangen.

Post outputtet her for at give os et overblik over situationen
Det er essentielt at systemimplementere en real-time ekspansionsgate i floppycontrollerchippen, så executiven ikke dead-locker BIOS'en når den looper i det handshakede interface-mode under initial diskboot!

tsp73
Indlæg: 10
Tilmeldt: 10. apr 2008, 00:04

Re: Genkendelse af trådløst netkort D-Link DWL-G510

Indlægaf tsp73 » 22. jun 2008, 16:16

Output fra kommandoer

lspci

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82845 845 [Brookdale] Chipset Host Bridge (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82845 845 [Brookdale] Chipset AGP Bridge (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 12)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801BA ISA Bridge (LPC) (rev 12)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801BA IDE U100 Controller (rev 12)
00:1f.2 USB Controller: Intel Corporation 82801BA/BAM USB Controller #1 (rev 12)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801BA/BAM SMBus Controller (rev 12)
00:1f.4 USB Controller: Intel Corporation 82801BA/BAM USB Controller #1 (rev 12)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801BA/BAM AC'97 Audio Controller (rev 12)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Rage 128 Pro Ultra TR
02:08.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82801BA/BAM/CA/CAM Ethernet Controller (rev 03)
02:0c.0 Network controller: RaLink RT2561/RT61 rev B 802.11g


sudo lshw -C network

*-network:0
description: Ethernet interface
product: 82801BA/BAM/CA/CAM Ethernet Controller
vendor: Intel Corporation
physical id: 8
bus info: pci@0000:02:08.0
logical name: eth0
version: 03
serial: 00:02:55:f9:6f:9e
size: 10MB/s
capacity: 100MB/s
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=e100 driverversion=3.5.23-k4-NAPI duplex=half firmware=N/A
latency=66 link=no maxlatency=56 mingnt=8 module=e100 multicast=yes port=MII speed=10MB/s
*-network:1 UNCLAIMED
description: Network controller
product: RT2561/RT61 rev B 802.11g
vendor: RaLink
physical id: c
bus info: pci@0000:02:0c.0
version: 00
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm bus_master cap_list
configuration: latency=64


ifconfig

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:02:55:f9:6f:9e
UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:880 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:880 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:44000 (42.9 KB) TX bytes:44000 (42.9 KB)


Som det ses er Network controller: RaLink RT2561/RT61 rev B 802.11g tilstede, men UNCLAIMED og det
normalt forekommende ra0 interface er væk.

Venlig hilsen Torben

Jeg
Indlæg: 393
Tilmeldt: 20. apr 2008, 13:07
Geografisk sted: Århus

Re: Genkendelse af trådløst netkort D-Link DWL-G510

Indlægaf Jeg » 22. jun 2008, 18:03

Virkede det out of the box eller har du en driver installeret?
Hvis det sidste er svaret kunne du evt. prøve at geninstallere driveren..
Jeg graver videre i det senere hvis ikke det virker.
Det er essentielt at systemimplementere en real-time ekspansionsgate i floppycontrollerchippen, så executiven ikke dead-locker BIOS'en når den looper i det handshakede interface-mode under initial diskboot!

tsp73
Indlæg: 10
Tilmeldt: 10. apr 2008, 00:04

Re: Genkendelse af trådløst netkort D-Link DWL-G510

Indlægaf tsp73 » 22. jun 2008, 22:17

Jeg har installeret en driver, da det er et kort med RALINK hardware.

Der går et par dage inden jeg får mulighed for at prøve, da jeg skal på et
ugekursus.

Venlig hilsen Torben

PVH
Indlæg: 179
Tilmeldt: 17. dec 2007, 09:06
Geografisk sted: Vesterbro

Re: Genkendelse af trådløst netkort D-Link DWL-G510

Indlægaf PVH » 23. jun 2008, 12:18

Hej,

Normalt betyder UNCLAIMED at driveren ikke er installeret korrekt. Så jeg tror Jeg har ret.

Det bør se sådan ud (et eksempel og ikke din driver):

*-network
description: Wireless interface
product: BCM4306 802.11b/g Wireless LAN Controller
vendor: Broadcom Corporation
physical id: 0
bus info: pci@06:00.0
logical name: wlan0
version: 03
serial: 00:12:17:35:17:10
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: bus_master cap_list ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=ndiswrapper+lsbcmnds driverversion=1.48rc1+Cisco-Linksys ,LLC.,02/1 ip=192.168.1.101 latency=64 multicast=yes wireless=IEEE 802.11g
resources: iomemory:3c000000-3c001fff irq:11
Ubuntu 12.10:
Dell XPS M1530
Video: nVidia (GeForce 8400M GS/driver nVidia)
Trådløst kort: Intel 3945ABG
Lexmark 305S: Printer/Scanner

Ubuntu 13.04
Vision Notebook NB569 - (købt uden OS)
Video: ATI Radeon HD5650
Trådløst kort: Atheros AR928X
Lexmark 305S: Printer/Scanner

tsp73
Indlæg: 10
Tilmeldt: 10. apr 2008, 00:04

Re: Genkendelse af trådløst netkort D-Link DWL-G510

Indlægaf tsp73 » 25. jun 2008, 23:12

Hej

For brugere af ubuntu 8.04 og DWL-G510 så check dette link

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=574641&page=2

Mit system er kørende igen.

Tak for hjælpen

Venlig hilsen Torben

Tilbage til "Netværk"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 0 gæster