WPA igen igen...

Spørgsmål eller problemer med kablet netværk, trådløst netværk, netværkshåndteringen eller andet som vedrører netværk.
Kenny
Indlæg: 5
Tilmeldt: 21. feb 2007, 15:38

WPA igen igen...

Indlægaf Kenny » 21. feb 2007, 15:51

Hey

Jeg har lige installeret Linux(Ubuntu) for første gang og jeg er ret overrasket over hvor let det har været at få det hele sat op, bare ved at søge lidt informationer på nettet. MEN jeg kan ikke vælge WPA i network-manager-gnome. Og JA, jeg har prøvet "WPA i Ubuntu på 5min" http://www.linuxin.dk/artikler/index.php?id=8199 og diverse andre guides.

Hjælp!!! Jeg har efter hånden brugt mange timer på dette, men uden noget resultat.

Mvh.
-Kenny
_______
Ubuntu 6.10 - Edgy Eft, Gnome 2.16.1
Dell Inspiron 1100
P4 2400Mhz, 520Ram
D-link Air (DWL-610)

Ormen
Indlæg: 275
Tilmeldt: 6. dec 2006, 12:15
Geografisk sted: Trekantsområdet

WPA igen igen...

Indlægaf Ormen » 21. feb 2007, 18:44

Nu skriver du at du vil vælge det? Kan du beskrive hvordan du forsøger at få hul igennem? Her skal jeg bare vælge mit WPA sikrede netværk, indtaste koden og så er jeg på :)
/Ormen
Med en Ubuntu-overbevist svigermor!

Kenny
Indlæg: 5
Tilmeldt: 21. feb 2007, 15:38

WPA igen igen...

Indlægaf Kenny » 22. feb 2007, 00:09

Jeg peger med musen på network-manager-gnome iconet. Venstre klikker og vælger mit netværk(som jeg godt kan se). Nu er det så meningen at jeg skal indtaste mit kodeord(hvilket jeg godt kan) og vælge hvilken slags kryptering jeg bruger, men kan jeg kun vælge WEP.

spook
Indlæg: 365
Tilmeldt: 20. nov 2006, 13:54
Geografisk sted: Gram//Skanderborg//Århus

WPA igen igen...

Indlægaf spook » 25. feb 2007, 12:06

Hvis du kun kan vælge WEP, så er der gået noget galt når du har fulgt guides. Den fra linuxin har jeg smedet sammen med en guide fra ubuntuforums, og kogt det hele ned i et script. Så prøv at copy-paste nedenstående (en linie ad gangen) ind i din terminal, så skulle der ske ting og sager. Husk at du skal have net på imens (det må så blive via kabel)

Kode: Vælg alt

wget http://www.gutaarn.dk/ubuntu/spookmatix.sh
chmod 644 spookmatix.sh
./spookmatix.sh


Hvis ikke DET virker, så er der fandme noget galt!
Billede

Kenny
Indlæg: 5
Tilmeldt: 21. feb 2007, 15:38

WPA igen igen...

Indlægaf Kenny » 25. feb 2007, 13:55

Hej Spook

Jeg kan ikke få terminalen til at æde den sidste linje. Hvad gør jeg galt??


kenneth9900@kenneth9900-laptop:~$ wget http://www.gutaarn.dk/ubuntu/spookmatix.sh
--13:51:50-- http://www.gutaarn.dk/ubuntu/spookmatix.sh
=> `spookmatix.sh'
Løser http://www.gutaarn.dk... 80.197.127.150
Connecting to http://www.gutaarn.dk|80.197.127.150|:80... forbundet.
HTTP forespørgsel sendt, afventer svar... 200 OK
Længde: 798 [application/x-sh]

100%[====================================>] 798 --.--K/s

13:51:50 (195.66 KB/s) - `spookmatix.sh' saved [798/798]

kenneth9900@kenneth9900-laptop:~$ chmod 644 spookmatix.sh
kenneth9900@kenneth9900-laptop:~$ ./spookmatix.sh
bash: ./spookmatix.sh: Permission denied
kenneth9900@kenneth9900-laptop:~$
kenneth9900@kenneth9900-laptop:~$

spook
Indlæg: 365
Tilmeldt: 20. nov 2006, 13:54
Geografisk sted: Gram//Skanderborg//Århus

WPA igen igen...

Indlægaf spook » 25. feb 2007, 20:06

prøv lige at rette chmod 644 til chmod 777 - det burde fikse det. Jeg retter lige i kodeboksen af hensyn til fremtiden :)
Billede

Kenny
Indlæg: 5
Tilmeldt: 21. feb 2007, 15:38

WPA igen igen...

Indlægaf Kenny » 26. feb 2007, 16:30

Efter at jeg havde rettet det til 777 var det ikke noget problem at køre i terminalen, men jeg kan stadig ikke vælge WPA. Jeg har nogle Screenshot af det, men ikke et sted at uploade det, desværre..

spook
Indlæg: 365
Tilmeldt: 20. nov 2006, 13:54
Geografisk sted: Gram//Skanderborg//Århus

WPA igen igen...

Indlægaf spook » 26. feb 2007, 20:11

Kenny skrev:Efter at jeg havde rettet det til 777 var det ikke noget problem at køre i terminalen, men jeg kan stadig ikke vælge WPA. Jeg har nogle Screenshot af det, men ikke et sted at uploade det, desværre..


http://www.photobucket.com
http://www.box.net
http://www.peecee.dk

Ellers pak dem i en mail til mig, så kigger jeg på dem - og uploader :)
Billede

Kenny
Indlæg: 5
Tilmeldt: 21. feb 2007, 15:38

WPA igen igen...

Indlægaf Kenny » 28. feb 2007, 16:17

http://i155.photobucket.com/albums/s294 ... DK/WPA.jpg

Sådan ser det du. I "trådløs sikkerhed" kan jeg vælge følgende.

-WEP 127-bit Passphrase
-WEP 64/128-bit HEX
-WEP 64/128-bit ASCll

I "godkendelse" kan jeg vælge.

-Åbent system
-Delt nøgle

spook
Indlæg: 365
Tilmeldt: 20. nov 2006, 13:54
Geografisk sted: Gram//Skanderborg//Århus

WPA igen igen...

Indlægaf spook » 1. mar 2007, 18:24

Kenny skrev:http://i155.photobucket.com/albums/s294/Kenny_DK/WPA.jpg

Sådan ser det du. I "trådløs sikkerhed" kan jeg vælge følgende.

-WEP 127-bit Passphrase
-WEP 64/128-bit HEX
-WEP 64/128-bit ASCll

I "godkendelse" kan jeg vælge.

-Åbent system
-Delt nøgle


Hrmm... Det ligner ikke umiddelbart network-manager?

1) Klik på ikonet oppe til højre:
Billede

2) Tamp oplysninger ind:
Billede
Billede

Dane
Indlæg: 6
Tilmeldt: 11. mar 2007, 09:29

WPA igen igen...

Indlægaf Dane » 11. mar 2007, 18:48

Takker Spook ..... det hjalp også mig :)

Prøver Linux for første gang ....

Tilbage til "Netværk"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 0 gæster