Ændring af opstartslyden i Ubuntu – til eget musik

,

Ændring af opstartslyden i Ubuntu – til eget musik

Der en liste over bidragydere til guiden her

Guiden er sidst redigeret den: 10-01-2012

For et stykke tid siden fik jeg den ide, at jeg vil tage et stykke af Paint In Black med The Rolling Stones og lægge det på som opstartsmusik i stedet for standardlyden i Ubuntu.

Jeg har ikke rigtigt rodet med projektet i lang tid, men nu har jeg endeligt taget mig sammen og løst det og her er så en lille gennemgang af det.

Man skal hente programmet Audacity (Evt. via Programmer->Softwarecenter), efter installation kommer det i Programmer->Lyd og Video-> Audacity

Jeg vil ikke begynde mig på at beskrive selve brugen af Audacity, der er mange veje man kan bruge og man kan som udgangspunkt eksperimentere lidt med den endelige filstørrelse, men den originale er på 102 kb (på ubuntu 8.10), så lav den færdige fil omkring denne størrelse og husk at gemme den som desktop-login.ogg (.ogg filtype).

Når filen er færdig skal man gå ind i Programmer->Tilbehør->Terminal og indsætte:

gksudo nautilus

og indtaste din brugerkode.

Dette starter det grafiske skrivebord op som superbruger.

Gå derefter ind i Filsystem->usr->share->sounds->ubuntu->stereo (lav en backup af hele mappen hvis der skulle gå nået galt).

Kopier den klippede .ogg fil ind i mappen Filsystem->usr->share->sounds->ubuntu->stereo og luk det grafiske skrivebord og terminalen.

Herefter skal man lukke sin pc helt ned og starte op igen, så burde det virke.


Bidragydere til denne guide

Christian Arvai


Ét svar til “Ændring af opstartslyden i Ubuntu – til eget musik”

  1. […] harddisk med Acidrip Wubi Ubuntu installation Guide om Xchat og IRC Udpak .ISO filer med Gmount-iso Ændring af opstartslyden i Ubuntu – til eget musik Gparted – Harddiskopdeling Brænding og diskkontrol af Ubuntu VLC media player guide […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *