Ubuntu i DR’s Pengemagasinet


Onsdag den 29. oktober bragte DR udsendelsen Pengemagasinet, hvor titlen er Gratis eller Windows.

En almindelig familie på 4 forsøger at bruge Ubuntu i hverdagen gennem 2 uger, og slutresultatet er ikke overraskende for os, som der er vant til at bruge Ubuntu: Familien fandt det let at bruge, og med de mange tusinde kroner de nu kan spare i software-licenser ved køb af ny computer, er de ikke i tvivl – de skifter til Ubuntu.

Udsendelsen fortæller også om Tønder Kommune, som har sparer 400.000 om året i licens til Microsoft, ved at bruge den gratis og Open Source kontorpakke OpenOffice.org i kommunens skoler. Kommunen bruger i stedet 400.000 årlige kroner på indkøb af nyt IT-udstyr til skolerne.

Se udsendelsen på DRs NetTV.

Links:
Pengemagasinet: Leif er en af it-verdenens hippier
Pengemagasinet: Skoler skifter til gratis software
Pengemagasinet: Skift til gratis software
Ubuntu Danmark forumindlæg: Ubuntu i Pengemagasinet


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *